dissabte, 22 de gener del 2011

FLOR DE BALADRE AMB WORDLE

Aquesta és la primera prova que faig  amb wordle... a veure si la l'encertam.

PROPOSTA DE TREBALL AMB wordlee:

L'aplicació wordle permet crear núvols de mots a partir d'una sèrie de paraules que, prèviament, hem hagut de seleccionar. En aquest cas, a partir d'una cançó hem triat les paraules que rimaven. A continuació, les hem introduïdes a l'aplicació i n'hem modificat la tipografia, el color i la disposició textual, tenint en compte que la cançó remetia a l'estiu.

Una proposta d'activitat per realitzar a l'aula seria una pluja d'idees al voltant d'un determinat concepte. Per exemple, sempre resulta difícil triar un tema per realitzat un debat per tal de practicar l'expressió oral. Mitjançant el wordle, l'alumnat prodria presentar possibles temes dels quals parlar a classe.
Una altra forma d'aplicar el wordle, també dins la pràctica de l'expressió oral, és que els alumnes, un cop finalitzada l'exposició, creïn un núvol d'idees que contengui els conceptes més importants que han sortit en el debat, tot destacant els que ha vertebrat el discurs dels alumnes que hi han intervingut. D'aquesta manera, es practica la comprensió auditiva lligada a la pràctica de la síntesi.


Wordle: Flor de baladre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada