dimecres, 9 de març de 2011

REFLEXIÓ FINAL

Una vegada acabades les activitats pràctiques, és necessari reflexionar sobre la utilitat de l'aplicació de les eines treballades durant el curs.
Evidentment, totes els recursos en xarxa que hem anat veient en aquests dos mesos són per posar en practica amb l'alumnat. Es tracta de sortir de la monotonia de les classes tradicionals i de començar a aplicar una eina tan potent com és internet.

Pel que fa al que he après al curs, he de destacar, sobretot, que no n'havia fet cap mai de TIC. Per tant, tot ha estat nou per a mi. És cert que sempre s'insisteix en la integració de les competències bàsiques en l'ensenyament, les TIC en el cas que ens ocupa. Sovint, la idea que se'n té és d'una tasca complexa i difícil. Però he comprovat que aquesta idea és totalment equivocada: no ens ha de tirar enrere l'ús d'Internet (i recursos que se'n deriven) dins l'aula o dins la sala d'informàtica. De fer, tot és molt més senzill del que sembla sempre.
A part de la formació en aplicacions específiques, diria que la gran aportació del curs, per a mi, ha estat aquesta: demostrar que és molt senzill emprar la xarxa com a recurs educatiu.
També m'ha servit per aportar idees que en un futur aplicaré a la meva tasca com a professor (algunes d'elles ja les he fet servir diverses vegades en aquest breu lapse de temps): crear un blog o una web, penjar vídeos al youtube per treballar la "por escènica" a treballar recursos orals, penjar tasques complementàries en un blog...

He de dir que, de totes les eines, la que m'ha semblat més útil és la wiki. En un principi, desconeixia el concepte de wiki. Quan el vaig conèixer, vaig pensar que seria una cosa massa complexa. Però realment ha estat més productiu del que em pensava: es pot fer servir per introduir temes, per ampliar conceptes determinats, perquè els alumnes treballin un tema de manera cooperativa... Les possibilitats, com sempre, són infinites.

Aleshores, per acabar, cal dir el que ja es pot deixar intuir. L'evolució que he experimentat vers l'aplicació de les tecnologies de la informació al llarg del curs ha estat positiva. He passat d'una postura un tant excèptica (per desconeixement, com sempre sol passar) a estar ben engrescat amb la temàtica.

Ara només falta que altres companys s'engresquin en aquesta tasca!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada